PROGRAMMA

Zaterdag 21 mei

13:30 – 15:10 uur    Men in Music
14:00 uur    startsein door burgemeester Peter Snijders
15:10 – 15:30 uur    103 dB

15:30 – 16:30 uur    The Boys From The Funny Farm
16:00 – 17:30 uur    animatieprogramma voor kinderen

16:30 – 16:50 uur    103 dB
16:50 – 17:50 uur    Regiohead
17:50 – 18:10 uur    De Knollentrekkers
18:40 – 19:55 uur    Hippie Tunes
20:25 – 21:10 uur    Stapgelegenheid
21:30 – 22:40 uur    Str8Ahead
23:00 uur    Licht-ceremonie

23:00 – 23:05 uur    Sarah Lucassen
23:05 – 23:10 uur    HomeMaids & Hans Janssen
23:10 – 00:00 uur    Hans Jansen

 

Ook aan de nachtelijke wandelaars is gedacht. Zij kunnen tijdens het lopen via koptelefoons tegelijk luisteren naar dezelfde muziek. Team Capellen, één van de deelnemende teams verzorgt tussen 00:00 uur en 10:00 uur de Silent Disco, waarbij tijdens het wandelen  verzoeknummers aangevraagd kunnen worden.

 

Zondag 22 mei

07:30 – 09:00 uur    Ontbijt (reserveren tot zaterdag 15:00)

10:00 uur    Koffievisite met zelfgebakken taarten

10:00 – 10:45 uur    Woodland Springs
10:30 – 12:00 uur    animatieprogramma voor kinderen

11:00 – 11: 45 uur   Big Band Heerde
12:00 – 14:00 uur    BMA Band

14:00 uur    afsluiting door wethouder Michiel van Willigen

 

Op zaterdag 21 mei 2022 om 14.00 uur zal burgemeester Peter Snijders het startsein geven. Met zoveel mogelijk deelnemers wandelen we de eerste ronde over het parcours bij de voormalige IJsselcentrale Harculo. Daarna blijven we in estafettevorm wandelen tot zondag 14.00 uur.

 

Op zaterdagavond 23.00 uur houden we een Licht-ceremonie. Tijdens dit gedachtenismoment staan we stil bij onze dierbaren die ziek zijn of zijn overleden. Een moment om elkaar te steunen en dicht bij elkaar te zijn. Rondom het parcours staan Licht-Kaarsen met persoonlijke wensen en gedachtes. Om dierbaren te gedenken of steun te geven. De eerste uren van de nacht worden zo een mooie Lichtjesroute over het parcours.

Kijk hier voor meer informatie.

 

Zondagochtend 07:30 tot 09:00 uur kun je ontbijten. Hiervoor kun je reserveren tot zaterdagmiddag 15:00 uur.

Ook op zondagochtend 10.00 uur is de koffievisite. Teams verkopen hun eigen taarten en ander lekkers in de koffietent.

 

Zondagmiddag 14.00 uur wandelen we de slotronde met zoveel mogelijk deelnemers en wordt de voorlopige eindstand bekend gemaakt door wethouder Michiel van Willigen.

 

Naast de 24-uurs wandelestafette zijn voor jong en oud allerlei activiteiten te beleven. Er is veel entertainment en muziek, marktkraampjes met leuke spulletjes, workshops, demonstraties, informatie, massages en kinderspelen.

Zaterdag van 16.00-17.30 uur en op zondag van 10.30-12.00 uur is er een speciaal animatie-programma voor kinderen.

 

De artiesten treden belangeloos op!

 

Men in Music

Deze 2 mannen behoeven in Zwolle en omgeving nauwelijks introductie. Hun lijfspreuk “Men in Music maakt van elk feest een knalfeest” maken ze meer dan waar. Muzikaal kunnen ze alle stijlen aan. Of het nu gaat om gezellige dansmuziek, swingende rock ’n roll, Hollandse feestkrakers of welke andere stijl dan ook, Men in Music voelt het publiek feilloos aan en past het repertoire hierop aan. Jan en John houden enorm van interactie met het publiek en keuvelen er tussen het musiceren door dan ook graag op zijn Zwols op los.

 

103dB

Evenementenband 103dB beleeft een topjaar. Vorig jaar werd hun versie van “Ik Ga Zwemmen (in Bacardi Lemon)” opgepikt door Mart Hoogkamer zelf. Van een gezamenlijk optreden kwam het tot een uitnodiging om mee te komen spelen bij de concerten in Ahoy, wat de band afgelopen april dan ook met veel succes deed. Tot twee keer toe reisden ze met een bus vol fans naar Rotterdam. Gelukkig blijft de band ook behouden voor het Zwolse publiek en treden ze 2 x aan tijdens Zet Een Stap Tegen Kanker. Met hun onderscheidende muziekstijl en sound gaan de trompettisten, trombonisten, sousafoonspeler en slagwerkers van 103dB met aanstekelijk plezier optreden voor de wandelaars en het publiek.

 

The Boys From The Funny Farm

Als je het ze zelf vraagt weten ze het eerlijk gezegd zelf niet. Is het blues? Is het Americana? Gemakshalve hebben ze het maar gedoopt tot Blue-Americana, het beste van beide werelden. Aan de kwaliteit hoef je niet te twijfelen. De 4 muzikanten uit de regio Zwolle zijn gepokt en gemazeld in de muziek en vormden samen deze band uit liefde voor de muziek van onder andere Eric Clapton, J.J. Cale, Levon Helm, The Grateful Dead, Bruce Springsteen, Albert Collins, Bob Seger, Albert Lee en vele anderen.

 

Regiohead

De Provincie Overijssel is gezegend met een eigen huisband. Bij ons regionale evenement kon een uitnodiging aan deze band dan ook niet uitblijven. Het is te hopen dat ze voorzichtig omgaan met ons podium. Ze geven namelijk aan het liefst de planken uit de vloer te rocken, nadat de voetjes al van de vloer gegaan zijn door de dikke discoklanken. Kortom; veelzijdigheid is troef bij deze band!

 

 

De Knollentrekkers

Gelukkig zijn ze er nog steeds; dweilorkesten. De Knollentrekkers is een groep enthousiaste Zwolse muzikanten. Muziek en gezelligheid staan bij deze band voorop en hun brede repertoire is bij uitstek geschikt voor een evenement als dat van ons. Voor de Knollentrekkers is het optreden bij Centrale Harculo vrijwel in de eigen achtertuin. Normaal gesproken is hun eigen enthousiasme al aanstekelijk genoeg om er voor iedereen een feestje van te maken en bij deze thuiswedstrijd zetten ze uiteraard hun beste muzikale beentjes voor!

 

Hippie Tunes

“Oh, we got to let the music play”. De Hippie Tunes spelen, zoals de naam al doet vermoeden, vol overgave meeslepende en dansbare muziek uit de tijd van love, peace and happiness. Natuurlijk staan The Mama’s and the Papa’s en The Doobie Brothers op het repertoire, net als Small Faces, Crosby, Stills, Nash & Young, The Kinks en vele anderen. De band is ook niet vies van muzikale uitstapjes naar soul, rock of funk. Als er maar gedanst kan worden. Met driestemmige zang en een soepel spelende band maakt de band er door plezier en interactie met het publiek graag samen een feest van.

 

Stapgelegenheid

Wat doe je als organisatie als er een band uitvalt? Dan trommel je wat muzikale vrienden op en vormt een gelegenheidsband. Wat direct de naam van deze formatie verklaart. Met 2 x repeteren moet deze coverband er op 21 mei klaar voor zijn om drie kwartier te knallen met nummers van onder andere Gary Moore, Herman Brood, Pearl Jam, van Dik Hout, U2 en De Dijk.

 

Str8Ahead

Zodra de eerste klanken beginnen verandert frontvrouw Sonja in een podiumbeest. De energieke uitstraling van de band slaat gegarandeerd over op elk publiek. Datzelfde publiek wordt nummer na nummer verwend door het feest der herkenning. De solide coverband speelt ijzersterke versies van klassieke popsongs in de meest uiteenlopende stijlen.

 

 

 

Sarah Lucassen

Sinds januari 2019 is Sarah Lucassen de stadsdichter van Zwolle. Tijdens Zet Een Stap Tegen Kanker vormt zij met Spoken Word de start van de licht-ceremonie. Tijdens dit gedachtenismoment staan we stil bij de dierbaren die ziek of overleden zijn. Een moment om elkaar te steunen en dicht bij elkaar te zijn.

 

 

 

HomeMaids

De 3 gouden keeltjes van de HomeMaids verzorgen normaal gesproken veel huiskamerconcerten. Met hun harmonieuze samenzang en unieke repertoire-keuze is het een ideale act voor optredens in kleinschalige settings. Tijdens de lichtjesroute betreden ze samen met Hans Jansen een wat groter podium voor een prachtige song.

 

 

 

Hans Jansen

Met Hans Jansen de nacht in. Het zou zomaar de naam van een muziekprogramma zijn dat laat op de avond wordt uitgezonden. Bij ons gaan we live met Hans de nacht in. Hij verwierf landelijke bekendheid als de stationpianist toen een filmpje van hem opgepikt werd waarbij hij op station Zwolle “Wicked Game” van Chris Isaak vertolkte. Daarna volgde een reis langs alle stationpiano’s van Nederland. En daar bleef het niet bij. Inmiddels is Hans op veel radiostations te beluisteren geweest. En daar deed hij wat hij het liefste doet; zingen en piano spelen. Na moeilijke coronajaren vult de agenda van Hans zich nu weer in hoog tempo. Toch aarzelde hij geen seconde toen wij hem vroegen of hij belangeloos wilde optreden bij Zet Een Stap Tegen Kanker. Sfeervolle nummers, een grootse zangstem en fijne muziek zijn gegarandeerd bij het ingaan van de nacht.

 

Silent Disco

Ook aan de nachtelijke wandelaars is gedacht. Zij kunnen tijdens het lopen via koptelefoons tegelijk luisteren naar dezelfde muziek. Team Capellen, één van de 23 deelnemende teams verzorgt tussen 0:00 uur en 10:00 uur de Silent Disco, waarbij tijdens het wandelen ook verzoeknummers aangevraagd kunnen worden.

 

Folkband WoodlandsSprings

In de aanloop naar Zet Een Stap Tegen Kanker verzorgde Woodland Springs al een huiskamerconcert waarmee ze maar liefst € 643,00 inzamelde. De band speelt Ierse folkmuziek en maakt met een vette knipoog allerlei andere “folkse” uitstapjes naar americana, pop en country. Op de vroege zondagochtend brengen zij de sfeer er weer in met een veelzijdigheid aan instrumenten, waaronder bas, viool, accordeon, cajon, banjo en mandoline. Met veel bandleden die zingen en liedjes met aanstekelijke refreintjes kan er al vroeg meegezongen én gedanst worden.

Big Band Heerde

Big Band Heerde bewees op jazzfestivals, Koningsdagen en diverse andere evenementen al regelmatig dat zij een aantrekkelijk programma biedt voor een breed publiek. De (circa) 20-koppige formatie speelt van rustige luisterstukken tot swingende jazzklassiekers en herkenbare popsongs. Big Band Heerde vindt het fijn om een lekkere vette sound te creëren en laat bij diverse nummers graag de eigen muzikale talenten uit de band flink soleren.

 

 

BMA Band

Oorspronkelijk opgericht als bedrijfsband, maar inmiddels veel meer dan dat. Al bijna 20 jaar verzorgt deze coverformatie optredens in binnen- en buitenland. In Zwolle zijn ze een graag geziene gast in De Enk, waar ze keer op keer alles geven om er voor zichzelf en het publiek een gedenkwaardige gebeurtenis van te maken. Met de combinatie van een volledige band met zanger, zangeres en 2 blazers kan deze band een grote diversiteit aan nummers aan. In de laatste uurtjes van Zet Een Stap Tegen Kanker gaan ze er extra hard tegenaan om de lopers tot aan 14:00 uur de nodige energie te geven om het evenement tot een goed einde te brengen.

 

 

stichting Zet Een Stap Tegen Kanker

zwolle@zeteenstaptegenkanker.nl

 

Bank: NL57 BUNQ 206 573 62 59

KvK Zwolle: 84206551

RSIN : 863131955

 

Deze website is met veel liefde gemaakt door zwietart.nl